Gaëlle Arquez Profile Photo

Gaëlle Arquez

French mezzo-soprano Gaëlle Arquez is one of the rising stars of the opera world. After graduating from the Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, the young mezzo-soprano made her debut at the Opéra Bastille in Michael Haneke’s 2013 version of Don Giovanni (Zerlina) under the direction of Philippe Jordan. Ever since she has been invited to sing in many of the most renowned opera houses in the world. Nominated “Révélation Lyrique” at the “Victoires de la Musique 2011”, Gaëlle Arquez is now an exclusive recording artist for Deutsche Grammophon with whom she released her highly anticipated debut recording “Ardente Flamme” in 2017.

Latest News:

  • 14.01.2019 - Gaëlle Arquez over Juditha Triumphans: "Ik zit graag buiten mijn comfortzone"

  • Gaëlle Arquez: onthoud de naam, want ze is een rijzende ster en een van de vele goede redenen om Vivaldi’s Juditha Triumphans te gaan horen en zien. “Ik zit graag buiten mijn comfortzone”, zegt de zangeres. Ze ziet uit naar een uitdaging, met dirigent Andrea Marcon, regisseur Floris Visser en een cast van alleen vrouwen.

    “Het is als vuurwerk”, omschrijft Gaëlle Arquez de muziek van Antonio Vivaldi, “want er zijn die prachtige vocale versieringen en dan weer heel verstilde klaagzangen, die heel diep gaan en die de tijd stil lijken te zetten. Barokmuziek heeft die mooie uitersten.” Gaëlle Arquez zingt de titelrol in Juditha Triumphans bij DNO.

    De jonge Frans-Spaanse zangeres deed haar eerste Vivaldi-rol nog als sopraan en is als hoge mezzo nu een veel gevraagde vocaliste, met rollen als Bizets Carmen in haar repertoire. Ze maakte al enkele plaatopnamen: Deutsche Grammophon bracht een solorecital van haar uit vol Franse opera-aria’s. Als een ster gedraagt ze zich niet: het operaleven is daarvoor te veel een bron van uitdaging en avontuur. Er moet namelijk nog meer tot leven geblazen worden dan alleen het karakter dat ze gaat spelen: “Ik heb Latijn gehad op school, maar nu moet ik het in een theatrale context gebruiken. Je moet theater maken. Ik zie daarom uit naar de repetities: dan gaan we het stuk ontdekken en dan wordt het interessant wat we gaan doen met de woorden. Het is een dode taal die we tot leven gaan wekken en die net zo actief moet klinken als Nederlands, Duits of Frans.”

    Nationale Opera & Ballet Magazine

    « return